blog

Sikkerhedsudstyr til kajak: 6 Essentielle ting du skal have med på turen

En lille smuttur på fjorden på en vindstille dag kræver ikke så meget andet end en god redningsvest. Skal du på en lidt længere tur, hvor vind og vejr må formodes at være uforudsigeligt, er der lidt mere sikkerheds udstyr, du vil kunne få glæde af at have med.

  1. Redningsvest. En god redningsvest skal du altid have på, når du er på havet. Uanset om det er i en kajak eller en stor sejlbåd, eller om turen er kort eller lang, skal du huske vesten. De oppustelige veste er at foretrække, når du skal bruge den i en kajak. De fylder mindre og giver bedre bevægelighed.
  2. Lænsepumpe. En lænsepumpe hjælper dig med i en fart at få tømt kajakken for vand, hvis du er kommet i høj sø. Selv om der ikke er så meget plads at gøre godt med, er en god pumpe en af de få ting, du absolut bliver nødt til at finde plads til. Pumper i udmærket kvalitet fås også i mindre udgaver. Du behøver ikke købe hverken den største eller den dyreste, bare du har en i god kvalitet.
  3. Navigations udstyr. Om du er til gammeldags søkort eller GPS er ikke så vigtigt. Det vigtige er, du ved, hvor du befinder dig, og hvor langt der er til dit mål eller nærmeste kyst. Hvis uheldet er ude, er det meget vigtigt, du kan videregive din position. Det gør det lidt lettere at komme dig til undsætning.
  4. Nødlys. Er uheldet ude, er det rart at kunne vise andre sejlere, hvor du befinder sig. En kajak er ikke synlig på lang afstand. Er det blevet mørkt, er en kajak nærmest umulig at få øje på. Derfor er nødlys essentielt sikkerhedsudstyr i en kajak.
  5. Fløjte. Som med nødlyset er det en stor fordel at kunne give lyd fra sig. Lyden af en fløjte at god kvalitet kan blive båret langt på havet.  
  6. Førstehjælps kasse. Ja, det siger jo næsten sig selv. En førstehjælps kasse er del af det essentielle sikkerheds udstyr, hver gang du bevæger dig ud i naturen. Uanset om det er til vands eller til lands.

Har du de seks ting i orden, så har du det mest essentielle sikkerhedsudstyr til kajak i orden. Der er dog lidt ekstra udstyr, det også kan være en god ide at overveje at tage med.

Relateret: Udstyr til kajakken

far og søn med sikkerhedsudstyr til kajakturen'

Ekstra udstyr, der også kan være godt at tage med

Bortset fra en hjelm til den hårde sejlads, er der ikke mere helt essentielt sikkerhedsudstyr til kajak. Der er dog et par ting, der er rigtig rare at have med.

  • Ekstra paddel. I en kajak kommer du absolut ingen vegne uden din paddel. Selv om pladsen i en kajak er trang i forvejen, så kan det vare en super redning at have en ekstra paddel med.
  • Hjelm. Hjelmen er til den mere rå sejlads. Ved du at der kommer meget strøm i vandet og er der både store sten og måske også lavt hængende grene, så er en hjelm en nødvendighed.
  • Tør taske og flyde taske. Tør taske eller forseglet i plastik, er altid en god ide i en kajak. Det er lækkert at kunne hive en tør sweaters frem, hvis det bliver nødvendigt. Flyde tasker er også en god ide, hvis uheldet er ude. De holder sig selv oven vande og er derfor nemmere at rede i land, hvis det bliver nødvendigt.

Har du alle ni ting fra listen, så kan du roligt drage på kajak tur, du har alt essentielt sikkerhedsudstyr til kajak.

Det anbefales også, at du tager et kajakkursus, hvis du er ny til kajak.

Se også: Efterskoler der tilbyder kajak som linjefag

Om
Kristian Ole Rørbye

Jeg har boet i Thailand siden 2009 og fik i januar 2014 endelig købt mig en fiskekajak, så jeg igen kunne komme igang med at fiske. Her på siden deler jeg ud af mine erfaringer indenfor kajak.

kajakgutten-kristian-ole-rørbye

Skriv en kommentar

Item added to cart.
0 items - 0,00 kr.