blog

Opbevaring af kajak: Gode råd og inspiration til kajak opbevaring

Det behøver ikke være besværligt at opbevare din kajak – faktisk kan du relativt simpelt selv lave et skur til kajak og udstyr, da kajakken ikke kræver det helt store. Kan den holdes rimeligvis fri for elementernes rasen, er det jo udstyr, der kan holde til vand. Det handler derfor mere om at opbevare din kajak på en praktisk måde.

Produkter til opbevaring jeg anbefaler:

TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 60
railblaza wall sling
Railblaza Wall Sling Let og pladsbesparende opbevaring af kajak, kano , SUP boards og lignende. Systemet monteres til på væg eller mur og det praktiske kliksystem frigør din båd lynhurtigt og du er starks afsted mod vandet. Ligeledes monteres båden lynhu
Pris fra 339
GRATIS FRAGT
lazy boys kajakstander
Lazy boys kajakstander er en prkatisk holdbar holder til opbevaring af din kajak. Kajakstanderen er fremstillet i kraftig aluminium og kan tåle at blive brugt både undensdør og indendørs. Fold standeren ud  og læg din kajak op i stropperne. gummibeskytte
Pris fra 399
TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 60
RAILBLAZA Wall Sling
Railblaza Wall Sling Let og pladsbesparende opbevaring af kajak, kano , SUP boards og lignende. Systemet monteres til på væg eller mur og det praktiske kliksystem frigør din båd lynhurtigt og du er starks afsted mod vandet. Ligeledes monteres båden lynhur
Pris fra 339
GRATIS FRAGT
Lazy Boys Kajakstander
Lazy boys kajakstander er en prkatisk holdbar holder til opbevaring af din kajak. Kajakstanderen er fremstillet i kraftig aluminium og kan tåle at blive brugt både undensdør og indendørs. Fold standeren ud og læg din kajak op i stropperne. gummibeskyttern
Pris fra 399

Inspiration til kajak opbevaring får du serveret på et sølvfad her, men selvfølgelig kan du også søge mod de klassiske steder på internettet, hvor du finder inspiration – eksempelvis på Pinterest eller YouTube. 

Her findes en masse inspiration til skur til kajak og lignende, og du kan helt sikkert finde noget, der passer til dine forhold. Der er jo stor forskel på, om du bor i en 2-værelses lejlighed, hvor du måske skulle kigge nærmere på en oppustelig kajak, eller om du har 400 kvadratmeter have, hvor der er masser af plads til at bygge lige præcis det skur, du drømmer om.

Husk også: Kajakcover – beskyttelse til kajakken

Overdækket skur til kajak?

Hvis vi et øjeblik ser bort fra, at du kan få en oppustelig model, der måske passer oven på det store garderobeskab eller kælderrummet, så er et skur en god løsning. Et naturligt spørgsmål er, om skuret skal være overdækket eller ej.

Har du mulighed for det, så lav endelig et tag over skuret eller opbevaringsstedet, du laver til din kajak. Om ikke andet giver det også mulighed for, du kan opbevare andre ting i skuret, ting der helst ikke skal stå under vand i længere perioder.

Du vil nok synes, det er rart at have alle relevante ting samlet, hvis du har noget særligt udstyr som vandtætte tasker med forskelligt habengut i eller lignende. Du kan her sætte det ved kajakken og tage det hele med på en gang. 

Når det så er sagt, så er kajakker jo trods alt vandtætte og lavet til at holde vandet ude – ellers var det svært at sejle i dem. Derfor kan mindre også gøre det.

Relateret: Kajakstativer & Kajakholder til væg

Sæt kajakken på hylden

Hvis du tænker, at “skur til kajak” ser lidt for voldsomt ud på din to do-liste, kan du også vælge en mere simpel løsning, når det kommer til at have din kajak opbevaret. Taster du inspiration til kajak opbevaring ind på nettet og kigger efter sider og videoer med lidt gør-det-selv skær, falder du helt sikkert over en løsning med hylder.

Vender du kajakken på hovedet, vil den jo holde regn og dug ude, så du kan, med relativt simple midler, få lavet en hylde, hvorpå du kan sætte kajakken op, når den ikke skal i vandet.

Her er den største udfordring måske at finde ud af, hvor du kan sætte hylderne op. Heldigvis kan de fleste finde enten et hegn eller en husmur, hvor der kan bores nogle bjælker op, der kan holde kajakken.

Måske er du endda i den gunstige situation, at der er plads til at hænge hylder op til din kajak i en garage. Så slipper du for at skulle bøvle med at finde ud af, om du skal lave et halvtag ud over hylderne for at holde de værste skybrud væk – der er jo tag over i forvejen!

Under alle omstændigheder er det fordelagtigt at tage stilling til opbevaring af din kajak, så den ikke ender med at blive lagt på græsset i haven. Her kan dyrene og plantelivet potentielt gøre skade på den, så du ikke kan nyde turen på vandet uden at skulle have gang i en eller anden form for reparation først.

Vi håber, du fik lidt inspiration til kajak opbevaring.

Se også: Kajakvogn til nem transport af kajak

Om
Kristian Ole Rørbye

Jeg har boet i Thailand siden 2009 og fik i januar 2014 endelig købt mig en fiskekajak, så jeg igen kunne komme igang med at fiske. Her på siden deler jeg ud af mine erfaringer indenfor kajak.

kajakgutten-kristian-ole-rørbye

Skriv en kommentar

Item added to cart.
0 items - 0,00 kr.