Turkajak 101: Dette skal du vide om turkajakken

Der kan være forskellige grunde til at begynde at ro i en kajak. Det er vigtigt, at du vælger type af båd i forhold til dit anvendelsesformål. Har du ønske om at ro for motionens og den smukke naturs skyld, skal du overveje en turkajak. Derudover kan kajaktypen være et godt valg for dig, som ikke har prøvet at ro i bådtypen før.

Som navnet på kajaktypen afspejler, egner den sig til at blive brugt til ture. Båden har det bedst på fladt vand. Det kan være i kystnære områder, eller det kan være på en rolig sø.

Kajaktypen er designet med et mere bredt “agterskib” (den midterste del af båden), som giver dig ekstra stabilitet og kontrol på vandets overflade.

Mine anbefaliner:

GRATIS FRAGT
seabird salt 51 club turkajak
SeaBird SALT 51 CLUB Salt 51 turkajak er den mindste og hurtigste af i alt 3 turkajakker i Salt-serien fra Seabird designs. Kajakken er let og slank designet til sport og motion til både nybegyndere og øvede turkajakroere. Det slanke fordæk og det bred
Pris fra 13.995
TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 3000
seabird sport 600 club demokajak
SeaBird Sport 600  SeaBird Sport 600 er den længste og hurtigste havkajak vi har haft. Kajakken er med sin længde på 600 cm. og bredde på 47 cm., den mest strømlinede kajak i hybrid design. Denne torpedo er kun for personer som har styr på sin balance.
Pris fra 11.995
GRATIS FRAGT
SeaBird Salt 51 CLUB Turkajak
SeaBird SALT 51 CLUB Salt 51 turkajak er den mindste og hurtigste af i alt 3 turkajakker i Salt-serien fra Seabird designs. Kajakken er let og slank designet til sport og motion til både nybegyndere og øvede turkajakroere. Det slanke fordæk og det brede a
Pris fra 13.995
GRATIS FRAGT
SeaBird Sport 600 CLUB Demokajak
SeaBird Sport 600 SeaBird Sport 600 er den længste og hurtigste havkajak vi har haft. Kajakken er med sin længde på 600 cm. og bredde på 47 cm., den mest strømlinede kajak i hybrid design. Denne torpedo er kun for personer som har styr på sin balance. Kaj
Pris fra 14.995

Dette skal du vide om forskellige udgaver af turkajakker

Den mest udbredte kajak i Danmark er havkajakken. Den største forskel mellem den og turkajakken handler om vægt og brugervenlighed. Havkajakken er tungere, og den kan være mere udfordrende at kontrollere på vand sammenholdt med kajakken, der er skabt til at blive brugt til ture. I gennemsnit vejer havkajakken 50% mere end turkajakken. 

Designmæssigt er der også forskel på de to bådtyper. Havkajakken er som udgangspunkt udstyret med opbevaringsrum i begge ender. Og de fleste af kajakkerne i denne kategori har liner eller elastikker på dækket, der kan bruges til fastgørelse af grej, madlavningsudstyr, sovepose og andet tilbehør til overnatning i natur. Kajakken til ture er mere ren og simple i sin konstruktion. Den har ikke rum til opbevaring, og der er ikke elastikker på overfladen. 

Det er ikke kun de forskellige udgaver af kajakker, du skal kende til, før du sætter i gang med din nye motionsform eller fritidsbeskæftigelse. Du skal også have kendskab til de forskellige stabilitetsklasser, som findes i hver kajakkategori. Som nybegynder anbefales det, at du vælger en bred kajaktype. Den brede bund sørger for, at båden i mindre grad kommer til at bevæge sig fra side til side. Og designet giver dig ekstra tryghed og kontrol.

Lej en turkajak og få succes med din fritidsbeskæftigelse

kajakudlejning - lej en kajak

Er det første gang, du skal i gang med at ro på vandet, kan det være en økonomisk og praktisk fordel at starte med at leje en kajak. Når du lejer dit udstyr, får du god anledning til at finde frem til dén udgave af turkajakken, som matcher dine ønsker for stabilitet på vandet. Du slipper for at skulle returnere et køb eller sejle i en båd, som ikke tilgodeser dine krav. 

Hos Kajakgutten.dk kan du finde frem til alle de områder af landet, hvor det er muligt at leje både kajak og udstyr. Du kan finde frem til udlejningssteder i hele Danmark, så du kan prøve kræfter med roning enten i fritiden eller på ferien i sommerhus. 

Vi har gjort det nemt og gennemskueligt for dig at vælge dét udlejningsfirma, som passer til din økonomi. Vi har skrevet om muligheder for leje af forskellige kajaktyper, og du får indblik i priser pr. time.

Fordelene ved at tage på kajakkursus

kajakkursus

Har du planer om at blive dygtig til at ro i kajak? Eller vil du være sikker på at kunne håndtere din båd på forskelligt slags vand? Ligesom du kan leje kajakker i hele landet, er det også muligt at tage på kursus i kajakroning i alle landsdele.

Selvom det ikke er lovpligtigt at have været på kursus, før du selv sejler ud i din kajak, kan du se frem til både sikkerhedsmæssige og praktiske fordele, når du starter din sejlads med at få sparring fra professionelle udøvere.

Et kursus giver dig blandt disse fordele:

  • Erfaring med hvilken type kajak du synes om
  • Viden om hvordan du håndtere din båd
  • Gode råd til at opleve unikke områder af Danmark 
  • Erfaring med at lave øvelser på båden der optimerer din stabilitet
  • Mulighed for at leje udstyr

Uanset om du har planer om at gøre kajakken til din kommende motionsform, eller om du ønsker at tage på skønne ture og se Danmarks imponerende natur fra vandsiden, er det dit ansvar, at du har styr på din båd. 

Der kan være forskel på fra sted til sted, hvor lang tid et kursus varer. Nogle steder er det 1/2 dag, mens kurset andre steder er fordelt over flere dage. 

Item added to cart.
0 items - 0,00 kr.