Foldekajak 101 – alt, du skal vide om folde kajak

Vil du gerne ud på vandet og sejle i kajak? Ønsker du at se verden fra en anden side? Så kan det være, du skal overveje at anskaffe dig en folde kajak!

Herunder kan du læse om alt, du har brug for at vide, når det kommer til folde kajak. Lige fra regler til en forklaring om, hvad adskiller en folde kajak fra en almindelig kajak. Du kan blive meget klogere på emnet. Bered dig selv på at komme ud på vandet, og start allerede med at læse her.

Hvad er en folde kajak?

De fleste ved, hvordan en kajak ser ud. Det er en lille, smal båd, som længe er blevet brugt af inuitter og andre indfødte oppe under nordpolen. De fleste kajakker er beregnet til én person, men der findes variationer til flere.

Der er nemlig mange typer af kajakker, og blandt dem er foldekajakken. En foldekajak er lige præcis, hvad det lyder som, nemlig en kajak, der kan foldes sammen, så den fylder næsten ingenting. Du kan dog sagtens få en foldekajak, der er robust og holdbar, men den her type er mere egnet til stille vand på søer frem for havet – til dét skal du så bruge en havkajak.

Sådan kan du få gavn af en folde kajak

En folde kajak er praktisk af flere årsager, men den primære er naturligvis, at den ikke fylder så meget. Hvis du sejler i kajak som hobby, for eksempel i sommerhuset et par gange om året eller når vejret lige er til det, er der ingen grund til, at du har en kæmpe kajak stående året rundt. En folde kajak kan nemt pakkes sammen og gemmes af vejen, så den er klar til næste tur.

Desuden er en folde kajak ofte billigere end andre typer kajak. Dét betyder ikke, en folde kajak ikke kan være af god kvalitet. Selvfølgelig vil der være kompromisser, når der er tale om en kajak, der kan folde sig sammen, men du kan stadig finde foldekajakker af rigtig god kvalitet, som kan holde til nogle gode ture.

Sidst er en folde kajak god at have til dig, der allerede har en mere standhaftig kajak, men også gerne vil have mulighed for at sejle i udlandet og på ferier, med dit eget udstyr.

Transport af folde kajak

En folde kajak er utrolig nem at transportere. Når den er foldet sammen, kan du let putte den i en taske eller om i bagagerummet på bilen, og der er ingen behov for ekstra påsætninger eller andet bøvl. Du kan pakke dine ting og tage ad sted med det samme, og din kajak følger med.

Det er også særligt praktisk med en folde kajak, hvis du skal til udlandet og sejle. En folde kajak kan nemt pakkes sammen i kufferten, og så kan du tage den ud og sejle, selvom du er rejst med fly, båd eller anden transport.

Det har aldrig været så nemt at rejse rundt med kajak, som når du har en folde kajak.

Læs også: Sådan løfter du en kajak

Regler omkring en folde kajak

Der kan være forskellige regler for sejlads alt efter, hvor du vil ud, og det er altid godt at tjekke de lokale reguleringer, inden du tager ud på vandet.

Hvis du er ny til kajak, kan du hos steder som foldekajakken.dk både komme på gratis prøvesejlads og købe din egen kajak. På den måde er du bedst forberedt, når du skal ud selv, og du kan lære om og blive klogere på de forskellige regler, du skal være opmærksom på.

Oppustelig kajak: Alternativ til folde kajak

Som et billigere alternativ til en foldekajak kan du overveje at anskaffe dig en oppustelig kajak. En oppustelig kajak er lige så nem at transportere, men den koster mindre. Du skal ikke tage en oppustelig kajak ud på vildt vand, men det er et godt bud til dig, der er ved at lære at sejle i kajak, eller som vil have en ekstra med på ferie.

Du kan tage en oppustelig kajak med i sommerhuset eller i rygsækken, og hvis du sørger for at have en ordentlig pumpe med, er der intet, der stopper dig fra at komme ud på vandet.

GRATIS FRAGT
Tosædet Kajak - Intex Excursion Pro K2
Tag din ven med på kajakeventyr i en to-sæders og oppustelig kajak Intex Excursion Pro K2! Kajakken er både fleksibel og bærbar samtidig med, at den kan tåle robuste tag. Ud over to årer har kajakken to forskellige kølskinner, holdere til fiskestænger og
Pris fra 2.295
GRATIS FRAGT
Oppustelig Kajak - Intex Explorer K2
Padl ud på eventyr med vennen! Intex Explorer K2 er en tosædet oppustelig kajak, som er nem at tage med, når der vanker kajakudflugt, samtidig med at den er stabil i vandet. Aluminiumsårer, pumpe og praktisk opbevaringstaske medfølger.
Pris fra 999
GRATIS FRAGT
Tosædet Kajak - Intex Challenger K2
Tag en eventyrlysten ven med og padl af sted på sommerens bedste udflugt! Intex Challenger K2 er en tosædet og oppustelig kajak, der er stabil i vandet, samtidig med at den er nem at tage med og let at puste op. Udstyret med bagagenet, aluminiumsårer og a
Pris fra 999
GRATIS FRAGT
Ensædet Kajak - Intex Challenger K1
Padl ud på sommerens største eventyr! Intex Challenger K1 er en ensædet oppustelig kajak, som er stabil i vandet, samtidig med at den er let at have med og nem at pumpe op. Udstyret med bagagenet, aluminiumsåre og alt andet, du har brug for.
Pris fra 749
GRATIS FRAGT
Oppustelig Kajak - Bestway Hydro-Force Ventura K1
Når eventyret på søen venter, passer den ensædede og oppustelige kajak Bestway Hydro-Force Ventura K1 perfekt. Kajakken er stabil i vandet, samtidig med at den er let at transportere og nem at pumpe op. Udrustet med justerbart sæde, aluminiumsåre og alt a
Pris fra 1.269
GRATIS FRAGT
Oppustelig Kajak - Tosædet - Bestway Hydro-Force Ventura X2
Trang til eventyr? Bestway Hydro-Force Ventura X2 er en to-sæders oppustelig kajak, der er stabil i vandet, samtidig med at den er let at bære og let at puste op. Udstyret med justerbare sæder, aluminiumsårer og alt andet, du har brug for.
Pris fra 1.585
Item added to cart.
0 items - 0,00 kr.