Tørdragt kajak – optimal beskyttelse på vandet

Hvis du er meget aktiv, når det kommer til kajaksejlads, giver det god mening at investere i en kajak tørdragt. Det er en af de større investeringer og er derfor heller ikke billigt. Til gengæld forlænger det sæsonen på vandet, og at du kan tage ud og sejle i alt slags vejr. 

Hvad er en kajak tørdragt? 

En tørdragt til kajak er faktisk noget af det mest komfortable og sikre, du kan tage på, når du skal ud og sejle i kajak. Det gælder særligt, hvis du gerne vil ro på åbent hav om efteråret og om vinteren, hvor vandtemperaturen er meget lav. Alle typer af kajak tørdragter har til formål at holde dig tør. 

Den har en rigtig god evne til at holde alt vand ude, så du ikke bliver våd, hvis du skulle være uheldig at falde i vandet. Dog er den ikke særlig varm i sig selv. Det er derfor bedst at klæde sig på efter temperaturen på vandet, og at du har nok tøj på indenunder, så du kan holde dig varm, selv hvis du falder i. 

Har du derfor den rette beklædning på under tørdragten, vil du få den mest optimale, termiske beskyttelse, du kan få, når du er på tur i et koldt og vådt miljø. 

Nyd livet til vands året rundt med en tørdragt til kajak 

Når du har sat dig ind i, hvad det kræver af påklædning under tørdragten i efteråret og om vinteren, er du frit stillet for at kunne bevæge dig ud til vands med din kajak. For har du den rette påklædning på, vil du kunne holde dig varm i nogle timer, hvis du skulle falde over bord og miste din kajak til strømmen eller bølger. Det er altafgørende for din overlevelse. 

Du bør naturligvis kun bevæge dig til vands om efteråret og vinteren, når vejret er roligt, og hvis du er en habil svømmer. Både søer, åer og havet er farligt og uforudsigeligt med understrøm og lave temperaturer. Tag derfor gerne afsted sammen med en anden, selvom du har både kajak tørdragt og kajakvest på.

Hvor kan man få en kajak tørdragt? 

Tørdragter til kajakker er lidt et nichepræget område, hvilket både begrænser udbuddet, men også får priserne til at være høje. En tørdragt til kajak er en overlevelsesdragt og er derfor lavet af helt særlige materialer, som derfor får prisen til at være høj. Til gengæld har du så en tørdragt i mange år frem ved rette vedligeholdelse og opbevaring. 

Vi kan anbefale følgende tørdragt: 

Force 10 tørdragt kajak

Force 10 tørdragt kajak

Har du ikke lyst til at bruge så mange penge på en tørdragt, eller har du ikke muligheden for det lige nu, er der også mulighed for at leje en i stedet, når du skal afsted. 

Nemo Force 10 Surface er en tørdragt, der er rigtig god til dig, som ofte er til vands i de kolde måneder. Den har BDM front-glidelås, som gør den let at tage på, 55 mm neopren-sokker og neopren-manchetter i halsen. Derudover er der også refleksbånd på ærmerne, så du kan ses på afstand. Der er ekstra forstærkning på knæene. Dragten er naturligvis helt vandtæt og kan fås til en pris på 7.899 kroner. 

Tørdragt til udlejning 

Tørdragt til udlejning

Hos Getoutdoor.dk har de gjort det muligt for alle, der elsker at sejle i kajak at leje en tørdragt. Har du derfor ikke pengene, eller vil du gerne se, om det er noget for dig, kan du altså nøjes med at betale en lavere lejepris. Du lejer den ved blot at vælge størrelse og det antal dage, som du gerne vil leje den i. Tørdragten er af mærket Typhoon og modellen er Ezeedon. Lejeprisen starter fra 99 kroner og har et maks på 396 kroner for leje af dragten i 9+ dage. 

Item added to cart.
0 items - 0,00 kr.