Kajakstativ: Et godt kajakstativ giver mange fordele

Hvis du elsker at komme ud på vandet og ro i kajak, uanset hvilken type, der er tale om, er du sikkert allerede klar over, at opbevaringen af fartøjet indimellem kan være en smule tricky. Heldigvis er dét ikke en unik oplevelse, og der findes mange gode måder at opbevare kajakker.

Hvis du kigger efter en ny kajakstander eller skal til at købe kajak for første gang, er du havnet det helt rette sted.

Derfor skal du vælge et kajakstativ af god kvalitet

kajakstativ

Et kajakstativ er den åbenlyse løsning på opbevaring af din kajak. Et stativ eller en stander sørger for, at din kajak ikke står direkte på gulvet eller jorden, og kan også hjælpe dig med at få flyttet den meget nemmere.

Du skal sørge for at vælge en stander af god kvalitet, uanset om den er stående eller væghængt. En kajak kan godt veje til, og det er vigtigt, at holderen kan bære vægten og er lavet af ordentligt materiale. Samtidig skal der gerne være ordentlig polstring, så kajakken ikke hviler på bart metal eller træ, og så den sidder ordentligt fast og ikke skrider rundt.

Ordentlig opbevaring af din kajak

Det første, du skal vide om opbevaring af kajak, er, at kajakken ikke må opbevares direkte på gulv eller jord. Den kan blive ridset på fliser eller sten og er let tilgængelig for småkravl, dyr og andet utøj, som kan skade dens integritet.

Hvis du vælger at købe en kajakstander, skal du finde én af god kvalitet og af et godt materiale, som også er polstret, hvor kajakken skal hvile. På den måde undgår du nemlig, at kajakken skurer mod stativet, og du skal ikke bekymre dig om ridser eller småskader.

Det kan også være, du selv vil bygge en kajakstander eller en holder til ophæng. Du skal sørge for at bruge stærke skruer og polstre materialet ordentligt, og hvis kajakken skal hænge på væggen, skal du helst kunne spænde den forsvarligt fast. På den måde undgår du, at den falder ned eller kommer til at skade nogen.

Relateret: Kajakholder til væg

Lazy Boys kajakstander

kajakstativ fra lazy boys

Et rigtig godt kajakstativ, du bør overveje, er Lazy Boys kajakstander. Standeren er designet til praktisk opbevaring af din kajak, uanset om den skal stå i en garage eller udenfor og vaskes. Standeren er lavet af kraftigt aluminium, og så er den polstret de steder, kajakken hviler på.

Det her kajakstativ kan let foldes sammen og tages med på tur eller flyttes ned til stranden, så kajakken altid kan stå forsvarligt. Fartøjet bliver løftet en halv meter over jorden, så det også er nemmere at foretage reparationer eller småjusteringer.

Opbevaring af opbevaringen er også et vigtigt aspekt, og når du ikke bruger dit Lazy Boys kajakstativ, kan du sagtens folde det sammen og gemme det, væk, hvor det passer dig. Maksbelastningen er 60 kg, og hvert stativ vejer ca. 2,8 kg.

Relateret: Kajakholdere til bil

Sådan finder du det bedste kajakstativ

Et godt kajakstativ er guld værd, og du finder det bedste ved at overveje følgende ting:

  • Stativets maksbelastning
  • Størrelsen
  • Stativets materialer
  • Stativets brugsintentioner ift. miljø

Inden køb skal du være sikker på, at holderen kan bære din kajak og har en størrelse, der passer til din arbejdshøjde. Materialet skal helst være stærkt og holdbart, og så skal det som tidligere nævnt helst være polstret, så kajakken holdes på plads og ikke får ridser.

Du skal også være klar over, hvorvidt dit valgte stativ kan bruges både inden- og udenfor, og om du kan folde det sammen. Det er altid godt at vide, at du nemt kan transportere opbevaringen, hvis du rejser med din kajak.

Se også: Kajakcover for fuld beskyttelse

Item added to cart.
0 items - 0,00 kr.