Kajak typer: Få overblik over de forskellige slags kajakker

Når du skal ud at vælge en kajak, er det vigtigt, du ved, hvilken type du går efter. Der er nemlig adskillige kajak typer, du kan vælge imellem. Nogen af dem vil passe bedre til dig end andre alt efter dine specifikke behov.

Kajaktyper

Her kan du læse kort om de mest almindelig kajak typer og efterfølgende følge linket for at læse mere detaljeret om dem, der lyder relevante for dig.

Oppustelig kajak

En oppustelig kajak er en af de kajak typer, der er rigtig god til begyndere. Du kan få en rigtig god fornemmelse for sporten i sådan en, og derudover er de super praktiske. De kan, som navnet antyder, pustes op. Det kan gøres med en pumpe, du måske allerede har til en luftmadras.

En oppustelig kajak er let at transportere – både i vægt og besværlighed. Fordi luften lukkes ud efter brug, kan den nemt foldes sammen, så den kan transporteres i bilen. Flere af typerne er endda så små og lette, at de kan transporteres på en cykel. 

Med en oppustelig kajak får du meget for pengene, da de tit er langt billigere end de klassiske kajak typer.


Sit on top kajak

Som navnet antyder her, så er du i en sit on top kajak ikke spændt fast nede i kajakken. Det en mere åben, og den er lidt mere i familie med en kano, selvom den stadig er en kajak. Det kan være rart for begyndere og vandhunde, at de er åbne, så de er lette at komme ind og ud af.

På grund af deres udformning er de ikke helt så hurtige som andre kajak typer, men de er rigtig gode til dig, der ikke har så meget erfaring endnu. De er også nemmere at komme ud af, hvis du vælter, og det synes mange brugere er en rar feature.


Fjordkajak

En fjordkajak er ikke en bestemt type kajak. Flere af de andre kajak typer kan bruges som fjordkajak. Det betyder blot, at det er en kajak, der sejler godt på danske fjorde og åer, og derudover er de ofte lidt kortere. De behøver ikke at være så store og stabile som en havkajak, men der er stadig god plads til en eller to personer og en del bagage. Derfor er de oplagte til en flerdagestur.


Fiskekajak

Vidste du, at du nemt kan fiske fra en kajak? Du skal blot vælge den rette type. Det er for eksempel smart, at det er en sit on top kajak, da de er nemmere at tømme for vand, der kommer op med din fangst.

Kajakken skal være stor nok til, at der er plads til dig, alt dit lækre fiskeudstyr og din flotte fangst. En del fiskekajakker er så stabile, du endda kan stå op og fiske i dem.

En fiskekajak kan fås med pedaler, padler og elmotor, alt efter hvad dit behov er.


Havkajak

En havkajak er god til dig, der gerne vil sejle ved stranden eller længere ude på havet. De er ofte større end de andre kajaktyper, og der er plads til oppakning til lange ture med for eksempel ø-hop.

Vigtigst af alt, så er en havkajak mere stabil, og den er nemmere at styre i råt vejr, så du slipper for pauser, der ellers kan være nødvendige i andre typer.


Søkajak

En søkajak kan også være mange forskellige typer, men de er ofte kendetegnet ved, at der er god plads til bagage. En søkajak kan både være en slags turkajak og en havkajak.

Læs mere om de relevante typer på deres undersider, hvor du også finder links til køb af gode modeller.

Se også: Vigtigt udstyr og tilbehør til kajakker

Dobbelt kajak

3 kommentarer til “Kajak typer: Få overblik over de forskellige slags kajakker”

Skriv en kommentar

Item added to cart.
0 items - 0,00 kr.