Ekkolod til kajak: Sådan får du stensikkert fisk på krogen

Et ekkolod til kajak – eller en fishfinder, som det også kaldes – er et effektivt værktøj til at lokalisere fisk og fiskestimer, når du er på fisketur. Herunder kan du læse mere om, hvordan du bruger et ekkolod samt læse anbefalinger af to specifikke ekkolod, der især egner sig til fiskeri fra kajak.

Relateret artikel: fiskekajak

Et ekkolod er et elektronisk apparat, som oftest anvendes til at måle dybden i en sø, fjorden eller på havet. Du kan dog også bruge et ekkolod til at lokalisere fiskestimer og objekter i vandet, hvilket er praktisk i forbindelse med lystfiskeri, da det giver dig langt bedre forudsætninger for at få bid.

Køb online:

TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 120
Garmin Striker Plus 4
STRIKER™ Plus 4 Fishfinder med et tydeligt 4.3" display og indbygget GPS har CHIRP ekkolod, der giver krystalklare billeder og Quickdraw Contours korttegningssoftware, der kan gemme op til 800.000 hektars indhold med 1-fods konturer. Med den indbygg
Pris fra 1.199
TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 320
Garmin Striker 4 Bærbar
3,5-tommer CHIRP fishfinder med GPS og bærbart udstyr Brugervenlig 3,5-tommers farve-fishfinder med indbygget højfølsom GPS Bæretaske, som er perfekt til udlejnings- og foreningsbåde, kajak-, kano- eller isfiskeri Find fisk: Afmærk fiskestimer og genfi
Pris fra 1.999
GRATIS FRAGT
Deeper Fishfinder Start
Find fiskene hurtigt og effektivt med Deepers bærbare, trådløs fishfinder, der anvender smart teknologi med Wi-Fi-forbindelse. Ingen mobil data eller internet kræves. Deeper genererer sit eget Wi-Fi-signal, når som helst og hvor som helst. Den brugervenl
Pris fra 999
TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 400
Garmin Striker Vivid 5cv, WW w/GT20
Med STRIKER Vivid 5cv fishfinder er det nemmere at finde fisk end nogensinde før. Marker og vend tilbage til dine hotspots eller til hvor du så noget interessant på loddet. Du kan dele dine foretrukne waypoints og ruter med andre STRIKER og echoMAP™ kom
Pris fra 2.399
TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 600
Garmin Striker Vivid 7sv, WW w/GT52
Garmin Striker Vivid 7sv Fishfinder med tydeligt 7" display og indbygget GPS, der har Quickdraw Contours korttegningssoftware, der kan gemme op til 2 millioner hektars indhold med 1-fods konturer. Traditionel Garmin CHIRP-ekkolod giver krystalklare billed
Pris fra 3.899
TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 900
Garmin Striker Vivid 9sv, WW w/GT52
Garmin Striker Vivid 9svFishfinder med tydeligt 9" display og indbygget GPS, der har Quickdraw Contours korttegningssoftware, der kan gemme op til 2 millioner hektars indhold med 1-fods konturer. Traditionel Garmin CHIRP-ekkolod giver krystalklare billede
Pris fra 4.299
TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 501
UDSTILLINGSMODEL Galaxy Alboran Fiskekajak Inkl. Lowrance HOOK2 4X fish finder
GALAXY ALBORAN er en topmoderne fiskekajak i flot design. Kajakken er fremstillet i plast af højeste kvalitet og kan modstå slag, stød og frost og er desuden vedligeholdelsesfri. I udviklingen af kajakken er der tænkt på lækre detaljer som ekstra liner ti
Pris fra 7.495
GRATIS FRAGT
Lowrance hook2 4X fish finder inkl. batteri
Lowrance Hook2 4X Fish Finder inkl. 7,2 Ah batteri Lowrance Hook2 4X er en meget brugervenlig fish finder med alle de funktioner du har brug for når du fisker fra kajak, pontonbåd eller mindre jolle. Denne fish finder har blands andet Fish ID, så du kan s
Pris fra 1.395

Hvordan fungerer et ekkolod?

Et ekkolod fungerer ved, at det sender lydsignaler fra transduceren mod bunden, som efterfølgende reflekteres tilbage. Ekkoloddet registrerer den tid, det tager for ekkoet at nå tilbage, hvorefter dette omregnes til en længde eller dybde.

Samme princip anvendes, når du skal lokalisere fisk eller fiskestimer. Et råt ekkolod viser fisk mellem overflade og bund som lodrette halvmåner, mens moderne ekkolod, som anvendes til lokalisering af fisk, er i stand til at omdanne signalet til fisk, der vises på skærmen.

I den forbindelse er det vigtigt, at signalerne er af en vis styrke, før du kan være nogenlunde overbevist om, at det rent faktisk er fisk, der registreres. Svage signaler bliver vist som mindre fisk, mens stærke signaler vises som større fisk.

Hvorfor bruge et ekkolod til kajak?

De senere år er kajak blevet særdeles populære til fiskeri. Hvis du planlægger at bruge et ekkolod til kajak, når du skal lokalisere fisk, er det vigtigt, at du vælger et, som har en passende størrelse, så du nemt kan montere det på din kajak og afmontere det igen, når kajakken skal op ad vandet.

Heldigvis findes der i dag flere forskellige ekkolodder, der er særligt egnet sig til kajakfiskeri. Mange af modellerne er så små, at du kan have dem med i lommen, og du behøver ikke et avanceret setup, da du kan koble dem til din smartphone, så du kan se resultaterne.

Det giver dig langt bedre forudsætninger for at få bid, da du kan se de steder, hvor fiskene befinder sig i vandet. Du monterer blot ekkoloddet på din kajak, jolle eller båd, kobler det til din smartphone, og så er du klar til at gå i gang.

Hvilket ekkolod skal du vælge til kajak eller jolle?

Hvis du planlægger at bruge ekkoloddet til kajak eller jolle, er det en god idé at vælge en model, som ikke skal fastmonteres permanent. Det giver dig mulighed for at tage det af, når du skal have kajakken op af vandet.

Samtidig er fordelen, at du kan have ekkoloddet med dig, uanset om du fisker fra kajak, båd, jolle eller noget helt fjerde. Du har derfor langt mere frihed, og du risikerer samtidig ikke, at dit ekkolod bliver stjålet, da du kan tage udstyret med dig.

Herunder følger en række anbefalinger af specifikke ekkolod, som lever op til ovenstående krav. Modellerne varierer i pris og specifikationer, men er alle egnet til fiskeri fra kajak, jolle eller mindre både.

Lowrance Hook2 4X Bullet Fish Finder

Deeper Sonar Pro

Deeper Sonar Pro - ekkolod til kajak (fishfinder) kan også bruges til en jolle

Deeper Sonar Pro er et smart håndholdt ekkolod, som grundet sin størrelse fungerer fremragende til fiskeri fra kajak. Her får du et fuldt funktionelt ekkolod, som du kan koble til din smartphone eller tablet, hvorfor du nemt kan have det med i kajakken.

Hvis du vil fastmontere det på din kajak, kræver det, at du tilkøber en såkaldt flexy arm. Den fungerer ved, at du skruer den fast på kanten af din kajak og monterer Deeper på den, hvorefter den konstant befinder sig i vandoverfladen.

Funktioner

Med Deeper Sonar Pro får du mulighed for at skabe dine egne søkort, som automatisk gemmes på din enhed. Deeper skaber desuden sit eget WiFi-signal, hvorfor du ikke er afhængig af internetforbindelse for stabil tilslutning.

Det giver dig mulighed for at anvende ekkoloddet på steder, hvor din mobildata ikke dækker. WiFi-forbindelsen giver en høj dataoverføringseffekt, så du er i stand til at opfange mange detaljer og få et retvisende billede af, om der er fiskestimer i nærheden.

Scanningsdybden går ned til 80 meter, hvilket for de flestes vedkommende er rigeligt i forbindelse med kajakfiskeri. Den kan holde strøm i omkring to timer på en fuld opladning, så det kan være en fordel at have en powerbank med dig.

Fordele:

 • Tilsluttes smartphone eller tablet
 • Kompatibel med iOS 11 og op samt Android 4.4 og op
 • Dobbeltfrekvens: 290 kHz (15°) / 90 kHz (55°)
 • Op til 100 m rækkevidde
 • Scanner ned til 80 meters dybde
 • Kan bruges i følgende temperaturer: -20°C til 40°C
 • Vejer omkring 100 gram og måler 6.5 cm i diameter

Garmin Echomap Plus 42cv – håndholdt ekkolod

Garmin Echomap Plus 42cv - håndholdt ekkolod til kajak der også kan bruges til en jolle eller mindre båd

Garmin Echomap Plus 42cv er et praktisk lille ekkolod med et integreret display, så du ikke er afhængig af at have din smartphone eller tablet i nærheden, når du skal på fisketur. Displayet er brugervenligt, og du får en række praktiske features, som gør det nemmere at fange fisk.

Det er nemt at montere og frakoble ekkoloddet, da ledningerne sættes direkte i holderen. Du behøver derfor ikke at rode med tilslutning og frakobling af leder fra enheden, hvilket gør det langt nemmere at bruge den – og nemmere at tage den med dig, når du er færdig.

Funktioner

Displayet er lysstærkt, så du kan se, hvad der foregår på skærmen, selvom du bruger den i dagslys. Skærmen måler 4.3 tommer og giver dig et overskueligt overblik over fiskestimer i nærheden. Det har et forudindlæst baggrundskort og er kompatibelt med BlueChart® g3 og premium BlueChart® g3 Vision-kort over kystområder.

Ekkoloddet oprettet automatisk tilpassede fiskekort på skærmen via den indbyggede Quickdraw Contours-software til kortlægning. Du har desuden muligheden for at dele dine waypoints og ruter med andre ECHOMAP™ og STRIKER™-enheder.

Fordele:

 • Lysstærkt display på 4.3 tommer
 • Forudindlæste baggrundskort
 • God størrelse og fornuftig pris
 • Kompatibel med BlueChart® g3 og premium BlueChart® g3 Vision
 • Del waypoints og ruter med andre ECHOMAP™ og STRIKER™-enheder
 • Dobbeltfrekvent ekkolod
 • Accepterer 1 microSD™ 32GB
Item added to cart.
0 items - 0,00 kr.