Kajakvest – vær sikker på vandet

En redningsvest til kajak også kaldet “kajakvest” er vigtigt for enhver, der godt kan lide at padle til søs. Det er et nødvendigt onde. Ikke kun for din egen sikkerhed, men også fordi det er lovpligtigt. Sejlsport, som det at sejle i kajak er, er ikke en farlig sport.

Men, der er altid en risiko ved at bevæge sig ud på vandet. Derfor er det nødvendigt, at du anskaffer dig en kajakvest, som du altid har liggende, når du skal afsted. 

Når du sejler i kajak, kan du som fører af kajakken rent juridisk stilles til ansvar for, at du overholder reglerne på området. I princippet kan du også blive stoppet af politiet eller marinehjemmeværnet og få en bøde, hvis ikke du har styr på sikkerheden. 

Hvilken type vest er bedst til sejlads i kajak? 

Der findes mange typer redningsveste på markedet. Men når du sejler i kajak, er det bedst at gå efter en svømmevest, da det er den type vest, der giver dig den bedste bevægelighed. Den hverken fylder eller vejer særlig meget. Dog er det vigtigt, at du ved denne type redningsvest er en habil svømmer. For den hjælper dig ikke meget i vandet, hvis du bliver bevidstløs, da den ikke har en foransiddende opdrift. 

Er du derfor ikke god til at svømme, eller har du ikke meget erfaring til søs, giver det bedre mening at investere i en traditionel redningsvest. Denne gør dog sejladsen mere besværlig, da der ikke er samme bevægelsesfrihed. 

Gode redningsveste til kajak er: 

Helly Hansen Sport II (Topsælger)

Helly Hansen Sport II - kajakvest - redningsvest til kajak

Helly Hansen Sport II er en billig og ISO-godkendt redningsvest, der giver dig en god bevægelsesfrihed. Det er en svømmevest med justerbart bælte og blødt PVC-skum. Den er ikke egnet i meget koldt vand, men er fin i brug om sommeren i de danske åsystemer eller søer. Den er egnet til brugere, der vejer mellem 30-90 kilo og koster 299 kroner i vejledende pris. 

Helly Hansen Comfort Compact Redningsvest

Helly Hansen Comfort Compact Redningsvest til kajak

Helly Hansen Comfort Compact Redningsvest er endnu en god sejlsportsvest. Den er med 50 Newton og mere kompakt i designet, hvilket giver en stor bevægelsesfrihed. Den er god til enhver, der godt kan lide at sejle i kajak og vejer kun 430 gram. Den er naturligvis certificeret. Vesten fås i tre forskellige størrelser startende fra 40 kilo og op til 90 kilo. Den koster 459 kroner. 

Helly Hansen Rider Stealth Redningsvest

Helly Hansen Rider Stealth Redningsvest - kajakvest

Helly Hansen Rider Stealth Redningsvest er perfekt til den aktive sejlere. Kajakvesten er med justerbart bælte og er lavet i blødt PVC-skum, så den altid er behagelig at have på. Bevægelsesfriheden er stor. Den har en opdrift på 50 Newton og er certificeret. Som en ekstra detalje har den en lille lomme foran og en lynlås i front. Den koster 679 kroner i vejledende pris. 

Secumar Camino (50 N) svømmevest

Secumar Camino svømmevest er god til dig, der sejler i kajak, da den har stor bevægelsesfrihed. Den er CE-godkendt og har en opdrift på 50 Newton, så du kan holde dig ovenvande, hvis du falder i. Det er en kajakvest, der er nem at justere, og som også har en lynlås foran, der gør det nemt at tage den af og på. Den fås i størrelsen fra 30 kg op til 120 kg. Den koster 590 kroner i vejledende pris. 

Køb en ny kajakvest 

Når du skal købe en kajakvest eller redningsvest, er det altid bedst, at du køber dem fra ny. Du kan ikke vide, hvor længe en brugt har været i brug, og om den har nogle defekter.

Relateret artikel: Kajakvogn

Det mest sikre er derfor, at du køber en ny, der er nøje tilpasset din vægt og størrelse, så du er sikker, når du bevæger dig ud på vandet med din kajak.