Våddragt til kajak – hold dig varm

· Opdateret d. 7. maj 2021

Når du sejler i kajak, er det aldrig til at vide, hvad der kommer til at ske i forhold til vind og vejr. Uanset hvad er det vigtigt, at du holder dig varm og tilpas både i kajakken, og hvis du hopper i vandet af tilsigtede eller utilsigtede årsager.

Selv på en lovende sommerdag kan vejret i Danmark pludseligt skifte inden for ganske få timer. Det kan blive ret koldt, selv når du er aktiv i kajakken og holder dig i gang. For at undgå at komme til at fryse, kan du med fordel tage en våddragt til kajak på, da den i langt højere grad beskytter dig.

Hvad er en våddragt til kajak?

En våddragt til kajak er en isoleringsdragt i neopren, som er fremstillet til det formål at holde dig varm, når du er ude på vandet. Det smarte ved våddragten er, at den skaber et mindre lag vand mellem din krop og dragten, som bliver varmet op af din egen kropsvarme.

Denne effekt medvirker til, at du ikke mister for meget varme, mens du er i vandet. Det kan måske lyde skørt, men det er ganske effektivt, da vand leder varme meget bedre end luft.

Relateret artikel: Tørdragt til kajak

En våddragt må endelig ikke forveksles med en tørdragt, hvis formål er at holde dig tør, hvis du ryger i vandet. Det gør våddragten ikke. Når du bruger en våddragt, bør det derfor være om sommeren, når vandtemperaturen er noget højere.

Pasformen er vigtig

En våddragt til kajak skal så at sige fungere som et ekstra lag hud. Derfor må derfor ikke være meget overskydende rum mellem din krop og dragten. Der må kun være plads til  et meget tyndt lag vand, så din kropsvarme er i stand til at opvarme den smule vand, der kommer ind.

Det er derfor vigtigt, at du sørger for at prøve din våddragt, inden du går i vandet med den første gang. Derudover skal den også gerne sidde tæt om halsen på dig, så der ikke lukkes for meget vand ind.

Når du har modtaget våddragten, kan du med fordel tjekke op på følgende:

  • Er der overskydende plads i skridtet, ved skuldrene, knæene eller på overkroppen? Det må der ikke være.
  •  Er den svær at tage på? Så er det et godt tegn på, at den sidder godt til. Du kan hjælpe den lidt på vej ved at fugte den en anelse.
  • Sidder den tilpas, når du løfter armene? Hvis den ikke strammer for meget, og du kan gå på hug i den uden at miste vejret, sidder den, som den skal.

Køb en våddragt til kajak i god kvalitet

Når det kommer til våddragter, kan det godt betale sig at gå efter god kvalitet, hvilket du får ved følgende dragter:

WS-80 våddragt herre

WS-80 våddragt til kajak herre

WS-80 våddragt til herre fra IST er en 3 mm tyk heldragt i neopren. Den er med lynlås ned langs ryggen og har desuden også lynlås ved benene. Den er i et flot og lækkert design og fås i flere forskellige størrelser. Kvaliteten er der ikke en finger at sætte på. Den koster 1.089 kroner.

WS-80 våddragt kvinde

WS-80 våddragt til kajak kvinde

WS-80 våddragt til kvinde fra IST er samme model blot til kvinder. Det er derfor også en 3 mm tyk heldragt i neopren med lynlås ned langs ryggen og ved benene. Designet er lækkert og materialerne i god kvalitet. Den koster 1.089 kroner.

Våddragt til kajak udlejning

Våddragt til kajak udlejning

Ønsker du at se, om en våddragt er noget for dig, kan du også leje en våddragt fra Get Outdoor. Våddragten består af 3 mm long johns og en langærmet rojakke med god bevægelighed. Det koster mellem 49,00 – 196,00 kroner per dag at leje en våddragt til kajak.