Fiskekajak

Få den perfekte naturoplevelse med en fiskekajak

Fiskekajak – få noget på krogen

At sejle i kajak er en undervurderet sport i Danmark, som praktiseres i langt højere grad mange andre steder i verden. Det er en nem og fantastisk måde at opleve havet og naturen på – og så er det et genialt redskab til fiskeri. Fisker du fra havet i stedet for fra bredden, er der nemlig langt større chance for at få noget på krogen.

Fiskekajakker kommer i mange typer

Der findes rigtig mange typer af kajakker, og i bund og grund kan langt de fleste bruges til fiskeri. Der er dog nogle væsentlige ting at tage i betragtning:

  • Kajakken skal kunne rumme både dig, fiskeudstyr og evt. fangst.
  • Kajakken skal være stabil, så du kan fiske stående.
  • Kajakken skal være let at manøvre rundt.

Du kan bl.a. vælge imellem en fiskekajak med pedaler, en fiskekajak med elmotor og en oppustelig fiskekajak.

Fiskekajak med pedaler

En fiskekajak med pedaler er en rigtig god løsning, hvis du går op i at fiske. At padle kan skræmme fiskene væk, så når du først er kommet ud til det ønskede område, handler det om at vække så lidt opsigt som muligt. Her er løsningen en fiskekajak med pedaler, så du roligt kan manøvre båden rundt.

Fiskekajak med elmotor

En fiskekajak med elmotor tillader dig at komme hurtigt omkring. Du er fri for at bruge lang tid på at padle frem og tilbage, især hvis der er ekstra vægt i kajakken i form af fangst. Med en fiskekajak med elmotor får du alle fordelene ved at fiske fra kajak, men slipper for det hårde arbejde.

Oppustelig fiskekajak

Har du begrænset plads i eller på bilen – eller skal det bare være ekstra nemt? Så bør du overveje en oppustelig fiskekajak. Kajakkerne laves så stabile, at du sagtens kan stå op og fluefiske fra dem. Og der er ingen grund til panik, hvis krogen rammer båden, da materialet er så stærkt, at det ikke vil punktere. Det tager desuden kun 15 minutter at gøre kajakken klar.

Fiskekajak tilbud

Er du heldig, kan du indimellem finde fiskekajakker på tilbud. En kajak er typisk en lidt dyrere investering, og det skader derfor ikke, hvis du kan spare lidt penge, og dermed købe dig en billig fiskekajak. Når du skal kigge efter kajakker, skal du for det første beslutte dig, hvilken type du ønsker. Det er også værd at overveje, hvilket mærke du ønsker. De bedste producenter af kajakker er følgende:

  • Fiskekajak – Rønnest
  • Fiskekajak – Galaxy
  • Fiskekajak – Hobie

Køb en brugt fiskekajak

Du kan også overveje at købe en brugt fiskekajak. En kajak er typisk produceret i et slidstærkt materiale, der holder i mange år, og du kan derfor sagtens være heldig at finde en god fiskekajak brugt. Det vigtigste er dog at sikre, at der ikke er revner, der tillader vandet at komme ind. Det anbefales altid at afprøve en brugt kajak på vand, inden du køber den. Der er ikke garantier på køb af brugte varer, og det er ærgerligt at komme hjem med en defekt fiskekajak.