Oppustelig kajak

Tag din kajak med over alt og opbevar den hvor du har lyst. En oppustelig kajak er simpelthen en kajak af bløde materialer, som pustes op, inden du går i vandet, og kan foldes sammen og transporteres med hjem i bilens bagagerum efter sejladsen. Dette er helt klart den største fordel ved oppustelige kajakker – at de kræver meget mindre plads.

Oppustelig kajak passer ind over alt

Hvis man bor i lejlighed, langt væk fra hav og åer eller bare har alt for lidt plads i hjemmet til en stor kajak, kan en oppustelig kajak være et rigtig godt alternativ.

Du er ikke afhængig af en stor garage eller en lejet kajakplads nogen steder. Du kan tage din kajak med til selv de mest fjerntliggende farvande og opleve ny natur uden besvær.

Økonomisk

Billig 2 personers kajak
kr.799
  • ✅ 1 sæt pagajer
  • ✅ reparationskit
  • ✅ Mulighed for afbetaling

Den øvede

Super stabil og hurtig kajak
kr.8.400
  • ✅ transporttaske
  • ✅ reparationskit
  • ✅ Mulighed for afbetaling

Vælg den rigtige kajak type

Der findes en række forskellige typer af oppustelige kajakker til ethvert formål. Det er vigtigt at vælge den helt rigtige, så du får mest ud af oplevelsen:

”White Water” kajak:

En White Water kajak er til dig, som gerne vil udfordre oprørske floder og vandløb, hvor hurtige manøvrer er altafgørende. Denne type kajak er typisk kort og bred og designet, så den kan vendes med få bevægelser. Til gengæld glider den ikke lige så let igennem vandet som f.eks. turkajakken, men er utrolig hårdfør.

Turkajak:

Som navnet så fint antyder, er de beregnet til længere ture. Turkajakker er lange med masser af opbevaringsplads og kan modstå dårligt vejr og hårde bølger. En turkajak har ofte finne eller ror til at hjælpe med styringen, og den meget aflange form gør, at det er nemt at skabe fremdrift.

Almindelig fritidskajak:

En kajak beregnet til fritids-padlen og hygge er ofte væsentligt billigere end de mere specialisere kajakker. Man skal dog være opmærksom på, at de dermed også kan klare mindre. Hvis du har brug for en kajak til sommerferien og ture på roligt vand og tæt ved kysten, er det den bedste løsning.

En almindelig fritidskajak kan have 1 til 3 sæder, så der er rig mulighed for at tage ungerne med en tur på åen eller ved stranden.

Oppustelig kajak er noget der holder

Når der skal købes kajak for første gang, er mange bekymrede for, om de oppustelige kajakker kan holde til det samme og er lige så nemme at styre som de hårde, traditionelle kajakker. Svaret er helt klart, ja!

Det, der virkelig betyder noget for din kajaks sødygtighed og holdbarhed, er hvad du vil bruge den til, og hvad du er villig til at betale for den. En oppustelig kajak koster typisk en smule mindre end en oppustelig kajak, hvis du skal bruge den til hygge og afslapning. Hvis du derimod skal bruge din nye oppustelige kajak til padling på havet, og du går efter kvalitet, vil den koste lige så meget som en traditionel kajak. Så det er transporten og opbevaringspladsen, der er den største forskel.

En anden fordel er de mange luftrum. En oppustelig kajak har adskillige flere luftrum, der holder den oppe end en traditionel kajak. En typisk havkajak har f.eks. 2 luftrum, og er man så uheldig, at begge rum bliver fyldt op med vand, er der kun en vej, og det er ned.

En oppustelig kajak har derimod så mange rum, at selvom man er uheldig og får vand indenbors, er der altid fyldte luftrum tilbage, som holder kajakken oppe.

Med en oppustelig kajak er du klar på 15 minutter

En kajak fylder kun det der svarer til en mindre kuffert eller stor sportstaske, og de er utroligt lette, så selv en spinkel teenager kan bære den. Når du er nået frem til stedet, hvor du gerne vil sejle, tager det kun 15 minutter at folde kajakken ud og puste den op, og så er du sejlklar.

Oppustelige fiskekajak

Man kan sagtens fiske fra en oppustelig kajak. Den er lavet så stabil at du kan stå op og fluefiske fra den og materialet er så stærkt at du ikke skal være bange for at dine kroge punktere kajakken.

Det bliver lige pludselig også en leg at tage sin båd med derhen hvor man altid gerne lige har ville kunne sejle ud for at kunne kaste til det helt perfekte spot.

Se et godt udvalg at fiskekajaker her.