blog

Kajak for nybegyndere: Sådan kommer du i gang

Hvis du er nybegynder, er der mange ting, du skal forberede dig på. Du skal have det rigtige udstyr – og den rigtige kajak. Herudover kan det være en god idé at melde dig til et kursus, der er målrettet kajak for nybegyndere. Se her, hvordan du kommer i gang.

Relateret artikel: Find en billig begynderkajak

Når du skal lære at ro kajak, kan det være en fordel at melde dig til et kursus for nybegyndere, før du investerer i en kajak. På den måde kan du se, om det er noget for dig, inden du bruger for mange penge på udstyr.

Hvis det viser sig, at kajakroning er en hobby, du ønsker at fortsætte med, kan du efterfølgende begynde at investere i det rigtige udstyr. Herunder kan du læse mere om, hvilket udstyr der er essentielt, samt hvordan du finder et kursus i kajak for nybegyndere.

Find et kursus i kajak for nybegyndere

Det første, du skal beslutte dig for, før du melder dig til et kursus i kajak for nybegyndere, er, hvilken form for kajak du vil ro i. Der findes overordnet set to former for kajakker, som du kan prøve kræfter med.

  • Turkajak: Turkajak er en kort, let, smal og spids udgave af kajakken. Den har ét vandtæt rum, og den ligger ikke lige så stabilt som eksempelvis en havkajak. Til gengæld er den hurtigere, hvorfor den egner sig godt til motion.
  • Havkajak: Havkajakken er en lang, bred, tung og stabil kajak, som egner sig godt til at ro i bølger. Den har to vandtætte rum, og den er velegnet til længere ture, hvor du skal have oppakning med.

Når du har taget stilling til, hvilken form for kajak du ønsker at prøve kræfter med, skal du finde et passende kursus i kajak for nybegyndere. Her er flere steder, du kan henvende dig, og dit valg afhænger blandt andet af, hvor du er bosiddende.

Du kan prøve i kajakklubber, som ofte har begynderkurser i løbet af foråret. Her har du typisk også mulighed for at låne en kajak. Herudover kan du forhøre dig hos kajakforhandlere, efterskoler eller hos Dansk Kano- og Kajakforbund.

Valg af udstyr

Når du har været på et introduktionskursus i kajak for nybegyndere, skal du vurdere, om det er noget for dig. Hvis det er det, er det væsentligt, at du investerer i det rigtige udstyr. Først skal du starte med det essentielle udstyr:

  • Kajak
  • Pagaj
  • Redningsvest

Efterhånden som du bliver mere øvet kan du investere i mere udstyr. Du kan samtidig også investere i eksempelvis regntøj, hvilket er praktisk, hvis du ikke udelukkende planlægger at ro i kajak, når det er sommer – og også her er det godt at være forberedt.

Du kan købe regntøj og outdoor-udstyr, som blandt andet egner sig til kajakroning, hos Friluft.dk. Her har du også mulighed for at købe oppakning, hvis du skal på en længere tur, hvor det er praktisk at have et par gode gummistøvler, telt og lignende med.

I sidste ende handler det om at vælge det udstyr, der egner sig til netop dig. Herudover skal du være opmærksom på, at du skal bruge forskellige udstyr, afhængigt af om du ønsker at ro i ferskvand eller saltvand.

Om
Kristian Ole Rørbye

Jeg har boet i Thailand siden 2009 og fik i januar 2014 endelig købt mig en fiskekajak, så jeg igen kunne komme igang med at fiske. Her på siden deler jeg ud af mine erfaringer indenfor kajak.

kajakgutten-kristian-ole-rørbye

2 kommentarer til “Kajak for nybegyndere: Sådan kommer du i gang”

  1. Jeg er nybegynder i kajak, jeg prøvede det to gange, og jeg holder meget af det. Din hjemmeside og artikler er virkelig nyttige. Nu begynder jeg at lede efter en eller anden kajakskole.

    Svar

Skriv en kommentar

Item added to cart.
0 items - 0,00 kr.