Kajakholder til væg: Opbevaringsmuligheder til din kajak

Kajaksejlads er skønt både som sportsgren og hobby, og det er en dejlig anderledes måde at se verden og bruge tid på vandet. Men når du har en kajak, bliver du også hurtigt klar over, hvor vigtig ordentlig opbevaring egentlig er.

Der er flere forskellige muligheder, når det kommer til opbevaring af kajak, og de sikrer alle, at fartøjet bliver holdt sikkert og forsvarligt. Uanset om du sejler på fersk- eller saltvand, eller om du kun kommer ud et par gange om året, så er god opbevaring helt essentielt.

Kajakholder til væg

En kajakholder til væg er en fremragende løsning uanset hvem du er eller hvor du bor. En væghængt kajakholder sørger for, at du kan opbevare din kajak pænt og ryddeligt, så den ikke tager plads på gulvet.

Uanset om du hænger din kajak udenfor eller inde i garagen, så kan du både købe og lave en kajakholder til væg. Du skal sørge for, at holderen sidder rigtig godt fast, og også gerne at kajakken kan spændes fast, så den ikke vælter eller falder ned på nogen, når de prøver at få den fri.

Railblaza Wall sling

kajakholder til væg railblaza

Én af de væghængte kajakholdere, du kan overveje, er Railblaza Wall sling. Kajakholderen består af seler, som tillader dig at opbevare kajakken på højkant, så den optager så lidt plads som overhovedet muligt.

Holderen består ganske simpelt af to seler, som sættes fast på væggen med udstyr, som medfølger. Du kan bruge den til mere end bare kajak, bl.a. kano eller SUP boards. Et praktisk kliksystem gør det nemt at få dit fartøj op og ned, og da der er tale om seler, skal du ikke bekymre dig om skarpe hjørner eller groft materiale.

Med Railblaza Wall sling kajakholder til væg medfølger to seler, to starsports, to webeyes og to spænder, alle fra Railblaza, så du kan hænge din kajak op nemt og hurtigt, så snart sættet ankommer.

Se også: Kajakholder til bil

Kajakstativ eller -holder

Hvis du ikke har lyst til en kajakholder til væg, kan du også overveje et kajakstativ eller en holder, som skal stå på jorden. Den her mulighed er særlig velegnet til dig, der ofte tager ud på vandet, og derfor ikke vil bruge tid på at have kajakken hængende på væggen.

Et stativ eller en holder er desuden også praktisk, hvis du tager på ferie med din kajak. Mange kan nemlig nemt foldes sammen, så du også har ordentlig opbevaring i et lejet sommerhus eller når du bor i campingvogn eller lignende.

Ulemperne ved et kajakstativ til jorden er, at modsat en kajakholder til væg, vil stativet være en smule usikkert, hvis du ikke passer på. Du skal sørge for at få ét af god kvalitet, som er polstret hvor kajakken skal hvile. Så mindsker du nemlig risiko for ridser eller skrammer.

Det skal du overveje, når du skal vælge opbevaring til kajak

Hvis du er i tvivl om, hvilken type opbevaring er bedst for dig, skal du overveje følgende:

  • Hvor ofte tager du ud på vandet?
  • Hvor meget plads har du?
  • Hvor ofte skal du reparere eller lappe din kajak?

Det er altid godt at have et stativ for en sikkerheds skyld, hvis du fx skal reparere småskrammer. Men hvis du ikke har meget plads, og du ved, du skal opbevare din kajak fx i vintermånederne, er en kajakholder til væg dit bedste bud.

Ved du, at du ofte tager ud, hvis du fx bor tæt på vandet og nemt kan komme i gang, kan det være fint at investere i en ordentlig stående kajakholder.

I sidste ende er det op til dig og dine behov.

Se også: Cover til kajakken

Item added to cart.
0 items - 0,00 kr.